Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا رزم‌حسینی روز دوشنبه در بازدید از مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان در مشهد با اشاره به موضوع مسکن طلاب گفت: طلاب و روحانیون هم مانند بقیه مردم در زمینه تامین مسکن دچار مشکل هستند، واحدهای مسکن‌ مهری داریم که متقاضی ندارد و این امکان وجود دارد که با مکانیزمی به طلاب و روحانیون مستأجر واگذار شود. در طرح اقدام ملی مسکن جدید هم این افراد می‌توانند مراجعه کنند و جلساتی برگزار کنیم تاطلاب هم مانند دیگر اقشار جامعه بتوانند صاحب مسکن شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در بخش کشاورزی هم اگر تقاضای روشنی وجود داشته باشد آماده کمک هستیم. برای ایجاد مزیت‌های جدید در حوزه علمیه نیز تغییر کاربری برخی زمینها امکان‌پذیر است. در خصوص ایجاد مجتمع آموزشی هم حوزه علمیه تقاضا بدهد که در کجا می‌خواهد این مجتمع‌ها را بسازد و هرکجا امکان پذیر باشد همکاری خواهیم کرد.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به استقلال مالی حوزه‌های علمیه گفت: استقلال حوزه از نظر اقتصادی  موجب نقش بی بدیل و تابناک حوزه‌ها در تاریخ آزادگی ایران شده است که بخشی از این استقلال مربوط به حوزه و موقوفات آن و خیرین است پس همان طور که خیرین مدرسه ساز داریم می‌توانیم در این زمینه هم فرهنگ سازی کنیم که عده ای از خیران برای ساخت حوزه علمیه اقدام کنند.

بیش از ۴۰ هزار طلبه در استانهای خراسان وجود دارد

مدیر حوزه علمیه خراسان هم گفت: بیش از ۴۰ هزار نفر از طلاب و روحانیون در بخش‌ها و قسمت‌های گوناگون تدریس، تبلیغ و پژوهش حوزه علیمه استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی فعال هستند.

آیت الله سید مصباح عاملی با بیان این که مدارس کنونی پاسخگوی فعالیتهای گسترده ای که در راستای رسالت حوزه باید انجام شود نیست و نیازمند ایجاد ظرفیت‌های جدید هستیم افزود: رسالت و مسوولیت حوزه مبتنی بر تربیت و توانمندسازی، رسالتی سنگین، عمیق و گسترده‌ است که بر دوش حوزه قرار دارد.

وی با اشاره موضوع معیشت حوزویان ادامه داد: آنچه به نظر می‌رسد می‌تواند معیشت قابل قبولی در حد کفایت و در طراز روحانیت صورت دهد حرکتی است که از گذشته توسط خیران، علما و مردم انجام شده است و آن  ایجاد موقوفات جدید و منابع پایدار است که نقش مهمی در خودکفایی حوزه ایفا می‌کند و با هویت حوزه تناسب دارد.

او اضافه کرد: در حوزه، بصیرت سیاسی و اجتماعی بسیار مهم است که بدون آن تشخیص ایفای نقش و مسوولیت امکان‌پذیر نیست. همچنین حوزه باید نماد ارزشهای اسلامی و اخلاق دینی و سمبل و الگوی اخلاق و ارزش باشد.

وجود سه هزار و ۵۰۰ طلبه اجاره نشین

مسوول دفتر موقوفات و امورحقوقی وقف حوزه علمیه خراسان هم گفت: در بحث معیشت طلاب طی چهار سال اخیر ۸۰۰ واحد مسکونی توسط مرکز مدیریت خراسان ساخته و تحویل داده شده است و سه هزار و ۵۰۰ طلبه و روحانی مستاجر داریم که میانگین درآمد ماهانه آنها از شهریه ۶ میلیون ریال است.

حجت الاسلام سید ابوافضل کاظمی افزود: حدود ۲۲ هزار رقبه وقفی در سه استان خراسان و کشور متعلق به حوزه علمیه خراسان است و در سه سال اخیر ظرفیت‌های مختلفی در این زمینه ایجاد شده است از جمله ۹ هزار متر مربع واحد مسکونی در مشهد و شهرستان‌ها جذب شده است.

وی ادامه داد: در عرصه کشاورزی هم زمین موجود برای بهره وری کشاورزی و صنعتی افزون بر سه هزار هکتار است و همچنین پنج هزار متر مربع زمین آموزشی و ۱۲ واحد آموزشی از موقوفات حوزه جذب شده است.

مسوول دفتر موقوفات و امورحقوقی وقف حوزه علمیه خراسان گفت:  ۱۸۰ مدرسه علیمه هم در استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی داریم که بیشتر آنها مدارس قدیمی و نیازمند بودجه برای تعمیر و بازسازی است.

نیاز حوزه علیمه خراسان به ۵۰ هکتار زمین

مشاور مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: اگر زمینی در حدود ۵۰ هکتار به حوزه علمیه داده شود سرانه مدارس علمیه از دو متر مربع به ۶ متر مربع افزایش خواهد یافت و زمین ۵۰ هکتاری برای مرکز مدیریت حوزه علمیه خراسان حیاتی است.

حجت الاسلام حسن منصوریان افزود: قضیه مستاجری با استفاده از ظرفیت دستگاههایی که در این زمینه کار می‌کنند از جمله ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که ساخت پنج هزار واحد مسکونی را می‌خواهد انجام دهد قابل حل است تا دستگاهها را مکلف کنند سهم حوزه را از کسانی که می‌خواهند مسکن به آنها بدهند به طلاب هم واگذار کنند.

وی ادامه داد: بودجه عمرانی حوزه علمیه هم ۱۲۰ میلیارد ریال و تخصیص آن ۲۰ میلیارد ریال است که با واقعیات بازار همخوانی ندارد و نمی‌توان با این میزان سرانه موجود آموزشی و عمرانی را تغییر داد. بودجه حوزه هم سه سال است که در مبلغ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال ثابت مانده است و از این مبلغ هم ۶۰ درصد آن تخصیص پیدا می‌کند و با توجه به اجرای سالانه پنج هزار برنامه که دو هزار برنامه آن به منظور ارتقای سطح فرهنگی جامعه است این میزان مبلغ کافی نیست.

حوزه علمیه خراسان با هزار و ۲۰۰ سال قدمت و ۴۳هزار طلبه در مدارس علمیه تحت نظر دو هزار استاد، پس از حوزه علمیه قم دومین مرکز حوزوی ایران است. هم اکنون افزون بر ۴۰ جلسه درس خارج و ۴۰۰ جلسه درس سطوح عالی در حوزه علمیه خراسان برقرار است.

برچسب‌ها حوزه علميه علی‌رضا رزم‌حسینی ستاد اجرایی فرمان امام ( ره ) خراسان جنوبی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حوزه علميه ستاد اجرایی فرمان امام ره خراسان جنوبی خراسان شمالی حوزه علميه ستاد اجرایی فرمان امام ره خراسان جنوبی خراسان شمالی حوزه علمیه خراسان خراسان رضوی متر مربع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۷۷۶۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، سردار محمد زهرایی صبح امروز در مراسم افتتاحیه دو هزار و ۹۵۰ طرح عمرانی محرومیت‌زدایی در خراسان رضوی، از اجرای پنل‌های خورشیدی خانگی توسط بسیج سازندگی کشور خبر داد و گفت: سال گذشته بسیج سازندگی دو هزار و ۶۸۰ مورد پنل‌های خورشیدی خانگی را به سرانجام رساند که در خراسان رضوی هم تعداد خوبی اجرا شد و ۳۰ مورد در منطقه بردسکن انجام شده است که به بهره‌برداری رسید.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور افزود: اجرای طرح پنل‌های خورشیدی برای حمایت از روستاییان در اولویت کاری بسیج سازندگی کشور است.

وی با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم بیان کرد: طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم که طرح‌های اشتغال‌زایی و تولیدی است را بسیج طی یک ماه آینده به دولت و مجلس ارائه می‌کند.

سردار زهرایی یادآور شد: در سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه با کمک‌های مردمی تأمین و توزیع شد و بیش از ۲۰ هزار پروژه محرومیت‌زدایی توسط بسیج سازندگی در سراسر کشور به اجرا در آمد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه بسیج سازندگی طی سال گذشته ۱۲۳ هزار مورد اشتغال‌زایی انجام داد، گفت: بستر کار ما صندوق‌های قرض‌الحسنه است و ۳۰ هزار فرصت شغلی را همین صندوق‌های قرض‌الحسنه ایجاد کرده‌اند، همچنین در سال گذشته با احیای واحدهای صنعتی از نابودی ۲۷ هزار فرصت شغلی جلوگیری شد.

آبرسانی به ۱۷۰۰ روستای محروم کشور در دولت سیزدهم

وی عنوان کرد: اجرای طرح جامع محرومیت‌زدایی به صورت مردم‌پایه از ابتدای دولت سیزدهم آغاز شده که در آن چند بخش شامل آبرسانی به روستاها، آبخیزداری و ایجاد راه روستایی در اولویت قرار گرفته است و در این راستا آبرسانی یک هزار و ۷۰۰ روستا انجام شد.

سردار زهرایی ادامه داد: در طرح «از آبخیز تا جالیز» معطل اعتبارات دولت نماندیم و با صرف هزینه ۹ هزار میلیارد ریال ۶۹۰ پروژه این طرح در روستاهای کشور اجرا شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور بیان کرد: با اینکه این سازمان فقط هشت درصد از سهمیه قیر کشور را در اختیار دارد، اما برای آسفالت راه روستایی در بسیاری از نقاط کشور آماده است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد مقاومتی از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار توزیع شده در کشور، ۶۰ هزار میلیارد تومان به صورت متمرکز توزیع شده که سهم بسیج سازندگی از این میزان سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است، ۴۰ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات نیز در اختیار استانداران است.

به گفته سردار زهرایی، سازمان بسیج سازندگی سال گذشته دو هزار و ۶۸۰ نیروگاه پنج کیلوواتی را در قالب طرح «جهاد روشنایی» برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی نصب کرد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور آمادگی بسیج سازندگی را در عرصه‌های مختلف محرومیت‌زدایی، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آبرسانی، آموزشی، آسفالت جاده‌های بین مزارع اعلام کرد و گفت: نوکری و خادمی مردم توفیق می‌خواهد و مردم شایسته خدمت بیشتر هستند، ما مدیون هنوز مردم هستیم.

وی با اشاره به نامگذاری سال به نام جهش تولید با مشارکت مردم از تدوین طرح جهش تولید با مشارکت مردم در بسیج سازندگی خبر داد و اظهار کرد: ظرف یک ماه آینده این طرح را به مجلس و دولت ارائه می‌دهیم که بتوانیم در حوزه‌ تولید و  اشتغال گام‌های بهتری برداریم.

سردار زهرایی بیان کرد: بسیج سازندگی همواره این آمادگی را دارد که در عرصه‌های مختلف از جمله پروژه‌های آبخیزداری،آبرسانی به روستاها، اشتغال‌زایی، مهارت‌آموزی، آسفالت جاده‌های بین مزارع با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی پروژه اجرا کند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: امروز ایران اسلامی در بعد نظامی سرآمد است و اگر اراده کند و دشمنان دست از پا خطا کنند پاسخ دندان‌شکنی قوی‌تر از عملیات قبلی به دشمنان خواهیم داد.

وی گفت: در عملیات وعده صادق بعد از الطاف الهی چیزی جز تدبیر حکیمانه مقام عظمای ولایت نبود و امروز ایران اسلامی در سطح بین‌المللی نیز به دستاوردهایی از جمله مباحث پزشکی، نانو، فناوری دانش بنیان و حتی در حوزه سدسازی تا ۱۰۰ متر زیر زمین دست پیدا کرده است که خیلی  اطلاع‌رسانی نشده است.

سردار زهرایی تأکید کرد: امروز دشمنان در جنگ شناختی به دنبال یأس و ناامیدی و ناکارآمد جلوه دادن پیشرفت‌های نظام هستند که با بصیرت و پای کار بودن مردم نمی‌توانند به اهداف  شوم خود علیه نظام دست پیدا کنند.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • بازدید طلاب حوزه علمیه یاسوج از زندان مرکزی این شهر
  • بهره‌برداری از ۱۱۰۰ مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • تحصیل پنجاه هزار طلبه خواهر در مدارس علمیه کشور
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • رفع مشکلات مناطق سیل‌زده خراسان جنوبی تکلیف مدیران است
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • طرح مشکلات بانکی خراسان شمالی در هیئت دولت